Topprestaties tijdens warme Run Bike Run Deurningen

26 juni, 2023

Zondag 25 juni 2023 zal niet alleen de geschiedenis ingaan als een van de warmste edities van de Run Bike Run, maar ook als een van de meest succesvolle. Op verschillende niveaus werden records verbroken en persoonlijke records verbeterd. Maar bovenal was het een middag waarop volop genoten werd van prachtige sportprestaties.

Met de zon hoog aan de hemel en de temperatuur flink gestegen, klonk om 14:00 uur het startschot voor de solo deelnemers. Koen Wiggers uit Hengelo nam direct een voorsprong en kon als eerste op de fiets stappen, gevolgd door onder andere Remko Siers, Tom Driessen en Matthijs Boerrigter. Koen behield zijn voorsprong en kwam uiteindelijk als eerste over de finish in een tijd van 1:25, een zeer indrukwekkende prestatie gezien de warme omstandigheden. In de categorie mannen 40+ was het Remko Siers uit Oldenzaal die de hoogste trede van het podium mocht betreden met een finishtijd van 1:30. Bij de dames was er een spannende strijd om de podiumplaatsen, en uiteindelijk was het Lisa Bielevelt uit Haaksbergen die met een ruime voorsprong als eerste eindigde in een zeer snelle tijd van 1:36.

Bij de wedstrijd voor duo's was het deelnemersveld, zoals gebruikelijk, goed gevuld in verschillende klassen. Een aantal goed getrainde atleten stonden aan de start met als doel de overwinning en wellicht zelfs een nieuw parcoursrecord. De toeschouwers werden getrakteerd op een spannende strijd, waarin ook vele lokale helden uit Deurningen meestreden. Na 2 looprondes kwam Niels Scheffer als tweede het parc fermee binnen, maar dankzij een uitstekende tijdrit van Rien Schoenmaker kon Niels met een voorsprong aan zijn derde loopronde beginnen. Het duo uit Hengelo eindigde uiteindelijk ruimschoots als eerste met een nieuw parcoursrecord van 1:18. Bij de dames konden Anne Siersema en Liselot Goris hun handen in de lucht steken met een uitstekende tijd van 1:34. De prijs voor het beste gemengde duo ging naar het Enschedese duo Martijn en Pauline Oonk, die een tijd van 1:30 noteerden.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de steun van de bewoners langs het parcours konden de atleten verkoeling zoeken onder sproeiers, sponsen en met bekers water. Niet alleen de topatleten genoten, maar ook de vele recreatieve deelnemers zorgden voor een goede mix van gezelligheid en sportieve ambities. De organisatie ontving na afloop veel complimenten en er werden al toezeggingen gedaan voor de 25e editie in 2024.

Onze sponsoren

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 18 juni, wacht niet te lang want vol is vol!

Voor individuele deelnemers is het inschrijfgeld € 17,50. En voor duo's € 25,00. We gebruik maken van de IPICO chip voor tijdregistratie, de huurprijs van de chip is bij het inschrijfgeld inbegrepen.